1 . چرا انسان نمی تواند تنها زندگی کند ؟ ج : زیرا انسان موجودی اجتماعی است و تنهایی برایش احساس ناخوشایندی است .
2 . چرا تنهایی برای انسان احساس ناخوشایندی است ؟ ج : زیرا دوستی یکی از مهم ترین نیازهای انسان است .
3 . چرا ما انسان ها به دوست نیازمندیم ؟ ج : برای این که هم به دوستانمان محبت کنیم و هم این که مورد محبت دیگران قرار بگیریم .
4 . چرا انسان به دوستی و برقراری ارتباط و محبت نیازمند است ؟ ج : زیرا خداوند در سرشت و فطرت ما انسان ها میل به محبت کردن و محبت دیدن و نیاز به برقراری ارتباط را قرار داده است .
5 . چهار مورد از فایده های دوست خوب را بنویسید . ج : 1ـ لذت بردن از هم نشینی و همفکری با او 2ـ صحبت کردن با دوست عاقل و صبور و درمیان گذاشتن شادی ها و ناراحتی ها 3ـ یاری رساندن به ما در هنگام مشکلات 4ـ افزایش آگاهی ها و یادگیری چیزهای جدید
6 . چرا انتخاب دوست یک موضوع مهم است ؟ ج : زیرا رفتار و اخلاق دوستان در ما تأثیر می گذارد و ما نیز تأثیراتی بر روی دوستان خود داریم .
7 . فایده ی صحبت کردن با دوست در هنگام شادی و ناراحتی چیست ؟ ج : باعث می شود احساس سبکی و آرامش کنیم .
8 . آیا هر فردی را می توان برای دوستی و رفاقت انتخاب کرد ؟ ج : خیر ، گاه ممکن است یک دوست مسیر آینده و زندگی دوستش را به سوی سعادت تغییر دهد و گاه ممکن است در شرایطی یک دوست موجب ناراحتی و سرشکستگی دوست خود شود .
9 . حضرت علی (ع) در نامه ی خود به فرزندشان امام حسن (ع) در رابطه با ملاک های دوستی چه فرموده اند ؟ ج : فرمودند : « با نیکان همدلی و رفاقت کن تا از آنان باشی و از بدان جدا شو تا از آنان نباشی .
10 . امیر مؤمنان حضرت علی (ع) چه ملاک ها و معیارهایی را برای انتخاب دوست مهم دانسته اند ؟ ج : 1ـ خیرخواه باشد و ما را از کارهای ناپسند باز دارد 2ـ صادق و یکرنگ باشد 3ـ خوش اخلاق و با ادب باشد .
11 . جمله ی « هر کس ادب ندارد ، عقل هم ندارد » از کیست ؟ و به چه چیزی اشاره دارد ؟ ج : از حضرت علی (ع) است و به این موضوع اشاره دارد که دوست خوب ، خوش اخلاق و با ادب است .
12 . بنا به گفته ی حضرت علی (ع) چرا باید کسی را برای دوستی انتخاب کنیم که ما را از بدی ها و کارهای نامناسب باز دارد ؟ ج : زیرا چنین دوستانی به ما یاری می رسانند و سبب پیشرفت ما می شوند .
13 . بنا به گفته پیشوایان بزرگ دینی با چه کسانی دوستی کنیم و از دوستی با چه کسانی خودداری کنیم ؟با افراد عاقل ، با ایمان و نیکوکار دوستی کنیم و از دوستی با افراد دروغگو ، بخیل و سخن چین خودداری کنیم .
14 . پیامبر عزیز ما (ص) درباره بدترین افراد چه می فرمایند ؟ می فرمایند : بدترین افراد کسانی هستند که میان مردم سخن چینی می کنند و بین دوستان جدایی می اندازند .
15 . معنی این ابیات را بنویسید .
1ـ تو اول بگو با کیان زیستی من آن گه بگویم که تو کیستی
تو در ابتدا بگو با چه کسانی زندگی و دوستی کردی تا پس از آن من بگویم که تو چگونه انسانی هستی
2ـ همنشین تو از تو به باید تا تو را عقل و دین بیفزاید
دوست و همنشین تو باید از خود تو بهتر باشد تا باعث افزایش عقل و دانایی و دین و ایمان تو شود .
1 . منظور از ضرب المثل « پیداکردن دوست آسان است اما نگهداری آن مشکل » چیست ؟ ج : منظور حفظ کردن دوستی است . یعنی سعی کنیم تا دوستی ها ادامه پیدا کند و رابطه ی دوستی محکم تر شود
2 . مهم ترین موضوع بعد از انتخاب دوست چیست ؟ ج : حفظ دوستی
3 . حفظ کردن دوستی به چه معناست ؟ ج : یعنی ما با دوستانمان رفتارهای مناسبی داشته باشیم تا دوستی ها ادامه پیدا کند و این ارتباط به هم نخورد و محکم تر شود .
4 . رعایت چه نکاتی به حفظ دوستی کمک می کند ؟ ج : جواب بالای صفحه ی 15 داخل کادر سبز
5 . چرا باید دوستی حد و مرز داشته باشد ؟ ج : چون اگر دوستی ها از حدود خود بیشتر بروند مشکلاتی به وجود می آورند .
6 . چرا باید از دوستی های افراطی پرهیز کرد ؟ ج : زیرا وابستگی بیش از حد به دوست آرامش روحی افراد را بر هم میزند .
7 . گاهی موقعیت هایی پیش می آید که افراد از ما درخواست های نابجایی دارند ، در این موارد چه باید بکنیم ؟ ج : در این مواقع قاطعانه و محترمانه « نه » بگوییم ـ از نه گفتن خجالت نکشیم ـ اگر لازم دانستیم دلیل نه گفتنمان را توضیح دهیم .
8 . چرا در روابط دوستانه گاهی نه گفتن سخت است ؟ ج : چون ممکن است احساس کنیم که با نه گفتن دوستانمان از ما ناراحت شوند ، یا اگر نظر واقعی خود را بگوییم خجالت می کشیم و تصور می کنیم ممکن است ما را مسخره کنند و فکر کنند ما بچه هستیم .
9 . اگر انسان بر خلاف عقیده ی خویش همه ی خواسته های دیگران را قبول کند و دیگران را راضی نگه دارد ، چه اتفاقی پیش می آید ؟ ج : ممکن است چنین فردی برای خود و حتی خانواده اش دردسر درست کند .
10 . معنی این شعر چیست ؟ مربوط به کدام یک از توصیه های حفظ دوستی است ؟
« دوست آن باشد که گیرد دست دوست در پریشان حالی و درماندگی»
دوست کسی است که در هنگام ناراحتی و گرفتاری دست دوست خود را بگیرد یعنی به او کمک رساند .
مربوط به این است که دوستان باید در مسائل و مشکلات با هم همدردی کنند و به هم کمک رسانند .
با سلام جهت استفاده از مطالب صلوات بر محمد و آل محمد بفرستيد و لطفاً لينك ما را در وبلاگ يا وبسايت خود قرار دهيد و به دوستان خود معرفي نماييد باتشكر - مديريت وبلاگ
نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.